Domáca Majonéza

počet porcií: 4

cukry:            0,2g

Ingrediencie:

  • 1 vaječné žĺtko
  • 1pl dijonskej horčice
  • 2pl octu alebo citrónovej šťavy
 
domáca maonéza

Príprava

  1. Nechajte horčicu a vajíčka ohriať na izbovú teplotu
  2. Pomixujte vajíčka a horčicu s tyčovým alebo klasickým mixérom a pomaly pridávajte olej  kým sa všetok nevstrebe do zmesi.
  3. Pridajte ocot alebo citrónovú šťavu a ďalej mixujte. Pridajte soľ a korenie. Ochutnajte a podľa potreby pridajte ocot alebo citrónovú šťavu.
  4. Nechajte majonézu odležať v chladničke aby sa mohli všetky chute prepojiť a aby mala čas zhustnúť.

TIP:

Domácu majonézu môžete skladovať v chladničke 5dní.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ďalšie podobné recepty:

[Celkem: 1    Průměr: 4/5]

Napsat komentář